Pages


*** Sila Ambik Perhatian:- Bagi menghormati para peniaga semua, kami TIDAK LAGI MEMPAMERKAN HARGA JUALAN BORONG di blog ini. Sila sms dan telefon SAHAJA untuk dapatkan harga spesel pemborong...Selamat Memborong yer...cHOW...cHIN...cHAU

Thursday, 7 July 2011

Baju Budak nie ORI ke tak???

Hmmm...kekadang malas jer nak jawab sms dan emel yang dok asyik menanyakan stok baju budak kitorang nie ORIGINAL ker tak....


Untuk makluman para (bakal2) pembeli & pemborong...
stok baju budak yg kami supply nie adalah ORIGINAL...TULEN BANG...KAK...bukan tiruan yer....

Tu pasal kitorang galakkan korang datang ke premis kami untuk lihat dengan mata kepala sendiri kualiti kain...tag...label dan sebagainyer lahhhh....baru korang tau barang tu ori ker idak...

Basically baju branded yang dibuat di BANGLAdesh nie adalah Original yang mana brand-brand yg terkemuka di dunia menempah dan membuat pakaian di sana.

Kenapa Bangladesh....bukan China???
Sebab kualiti kain cotton yang terbaik adalah datang dari negara sebelah Bangladesh, Nepal, India dan sekawasan dengannya lah...
Dan lagi satu Bangladesh merupakan salah satu negara yang diberi bantuan dari PBB yg mana PBB tidak memberi bantuan dalam bentuk dana kewangan saja...tapi diorang memberi bantuan dari segi perlesenan untuk pengeluaran dan pembuatan baju dari brand2 terkenal tersebut untuk menjana ekonomi dam memberi rakyat BANGLAdesh nih peluang kerja (selain yg jd pendatang kat Malaysia ni lah....).

Apa tu overrun stock???
Overrun stock tu bermaksud lebihan pakaian yang dibuat di kilang-kilang pakaian yang mana contohnya; Company ZARA dari Spain membuat tempahan pakaian untuk musim bunga sebanyak 100,000 helai namun pihak kilang akan membuat lebihan (mungkin) sebanyak 10% lebih dari quantity yang telah diorder bermakna quantity pakaian yg dibuat adalah 110,000 helai. Kenapa Lebih??? sebab normally dalam sektor pembuatan perkilangan kita memang ada default yang mana tersalah jahitlah...tersalah labellah...tersalah sizelah...dan macam2 ter...lah...that's why pengilang buat baju tu lebih...so lepas penghantaran ke company yang order tu selesai...mungkin lebihan @ overrun stock tu ada balance lagi 2,000-3,000 helai...dan lebihan tu lah yang kami beli dari BANGLAdesh sana....ada paham sumer...

Fuhhhh....rasanyer itu je lah yang larat aku tulis takat nih....
Semoga korang sumer paham lah yerkkkk....sedikit sebanyak...
klu nak borak panjang lagik... meh la datang ke premis kami di Bangi...
tengok alamatnyer kat sebelah...yer... >>>

DAN LAGI SATU....
Baju budak yang kitorang supply nie adalah BARU...MEMANG BARU KELUAR KILANG... Bukan Bundle yer...

Apa lagik...Jom Borong ramai-ramai....
Sapa cepat dia dapat aaa....
SALAM... ;P

2 comments:

roy said...

Saya btui2 berminat.. Boleh email saya mcm ne nak amik borong x.. Saya kat ipoh. Email ke email saya jaa85@yahoo.com

HAS BULLAH said...

Saya bercadang nak menjual pakaian kanak2. Saya di Seri Iskandar Perak. Boleh e-mail detail ke hasbullah_jitra@yahoo.com.my